torstai 1. marraskuuta 2007

Jarruadapteri

Sain tehtyä ensimmäisen cnc jyrsityn osani, adapterin T4 etujarrusatulalle katuautoon. Aikaa meni konetta opetellessa 6 tuntia, kun kaikki työvaiheet cadistä valmiiseen kappaleeseen piti opetella. Olen aiemminkin jyrsimellä harjoitellut jotain pientä, mutta siitä on jo aikaa, ja osien teko itsenäisesti vaatii vielä harjottelua.

CNC sorvi on jo hyvin hallussa, mutta jyrsin on niin paljon monipuolisempi ja sitä myötä monimutkaisempi laite. Pitää alkaa jyrsiä jotain joka viikko, ettei nyt opitut taidot mene hukkaan.

Adapteri näyttää kauhealta, verrattuna siihen miltä sen pitäisi. En uskaltanut tehdä kierteitä koneella (ihan varmaan ois sattunut jotain), niin jouduin tekemään ne käsin, siitä kiinnipuristamisesta johtuvat jäljet.. Aihio josta tein osan oli myös karvan verran liian ohutta, eli ei ollut varaa jyrsiä pintoja täysin sileiksi, vaan ne jäivät vähän kraatereille.
Ens kerralla tule parempaa..

Jyrsinkoneen ajoaika oli n. 9 min, eli ei hirveän kauan kestä että kyseisen kappaleen valmistaa, kunhan koodi, työkalut ja asetukset on tehty.

Hieno kotistudio. A4 paperin raja yläreunassa rikkoo illuusion.

Vaikka T4 jarrut saadaankin näillä osilla sopimaan ratataksiin, niin emme vielä ole varmoja mitä jarruja aiomme käyttää, eli ehdotuksia otetaan vastaan. Joudumme käyttämään jarruosia jotka ovat samanpainoisesta autosta, eli vaihtoehtoja ei hirveästi ole. Meillä oli jo Cayennen jarrut, mutta niiden kanssa olisi pitänyt käyttää niin isoja vanteita ettei siinä ollut oikein mitää järkeä.

2 kommenttia:

Mika kirjoitti...

Hähää, jätkä osaa kyllä käyttää cnc härkkejä mutta ei osaa mitata. Tämä käikälehän oli siis ihan metsässä.

hege kirjoitti...

Joojoo, nyt vasta kun julkisesti herjaat ni alko oikeesti ottamaan päähän.

PS. Ite oot metsässä.