perjantai 25. tammikuuta 2008

Uusia moottorinosia ja hiukan tietokonemurheita

Saimme muutaman moottorinosan. Pääasiassa öljynsuodattimensiirtoon tarvittavat osat ja imuilman vaimentimen korvaavan suppilon.

Kuvassa alempana oleva alumiinisuppilo tulee korvaamaan ylemmän imuilman vaimennuksen. Vakio hässäkkä ei oikein näytä kuuluvan urheilullisen tölkin konehuoneeseen, niin tilalle piti saada jotain erilaista. Osa sopii vakioihin subaru imuletkuihin. Suppilo on hiukan lyhyempi kuin vaimennin, mutta siitä ei meidän käyttötarkoituksessa ole haittaa.

Öljyfiltterinsiirto-osat näyttävät todella asiallisilta. Hintaa taisi olla 55 dollaria ebayssa. Todennäköisesti kiinassa tehtyjä, mutta laadussa ei ole mitään valittamista. Öljynpaine ja lämpöanturitkin on helppo asettaa kyseisen osan kylkeen. Jos subaruun muuten tahtoo kyseiset anturit asentaa niin se on hiukan hankalampaa.

Pidän ideasta jäähdyttää öljyt vedellä. Vesi lämpeää öljyä nopeammin, eli lämpeämisvaiheessa vesi auttaa öljyä saavuttamaan käyttölämpötilansa nopeammin. Arveluttaa vaan että miten vesi käytännössä öljyn jäähdyttää, mutta kai ne japanilaiset insinöörit ovat tämän ottaneet huomioon.

Autosta korvattiin rikkinäiset vesiputket ehjillä ja moottorituki on maalattu. Seuraavana työn alle tulee sähköt, ja ne onkin jo melko pitkälle suunnitellut.

Nettipuolella on ollut hiukan ongelmia. Kotisivujen palveluntarjoajalle tuli joku nettihyökkäys ja suunnilleen kaikki osoitteet jotka ovat eilisen ja toissapäivän aikana yrittäneet kotisivuille eivät enää pääse sinne. Kattelen vielä viikonlopun jos pääsisin kotisivuille, sitten otan taas yhteyttä ylläpitoon. Liikennettä sivuilla alkaa olla jo ihan normaalisti, mutta niin kauan kuin en pääse sisään niin on varmaan joku muukin joka ei pääse sisään ja se tietenkin harmittaa.

Myös kannettava jolla olen näitä juttuja tehnyt sanoi työsopimuksensa irti. Onneksi kaikesta on varmuuskopiot, mutta joutuu kuitenkin asentamaan kaikki ohjelmat uudestaan toiselle koneelle.

Ei kommentteja: