torstai 11. lokakuuta 2007

Ovien maalaus

Eilen hioimme ja maalasimme ovet. Pesimme myös auton painepesurilla.

Ei oikein keksi enempää sanomista mihin aika eilen käytettiin, tuntuu ettei tullut hirveästi tehtyä... Maalaaminen vie niin paljon aikaa. Kaikki pinnat pitää käydä läpi, tasoittaa ja hioa sileiksi. Lopulta osat pitää myös puhdistaa. Osat ovat isoja ja niitä käsitellessä pitää olla varovainen. Jos jossain vaiheessa kolhii osia, niin pitää aloittaa alusta. Maalaustilan tekeminen ja puhdistaminenkin vie aikansa, kuin myös jälkien siivoaminen ja työkalujen puhdistaiminen.

Tuntuu kuin jos osan irroittaa ja maalaa, niin silloin aikaa mene moninkertainen määrä kuin jos maalaa kokonaisuutena. Osan kun irroittaa niin ehkä aikaa menee siihen ettei tule oiottua vähän joka paikassa, menee aikaa kun keskittyy osaan tarkemmin.

Saimme myös lainattua painepesurin, koska oma on lainassa. Auton alusta on nyt putsattu että kehtaa viedä auton sisätiloihin.

Aikaa meni myös toisen Multivanin sähkö-ongelmien ratkaisemiseen. Toinen öljypaineanturi on todennäköisesti rikki. Kun autolla saa vauhtia ja kierrokset nousevat yli 2500 niin öljynpainevalo alkaa vilkkua ja summeri huutaa. Yritimme vain saada jonkinlaisen ratkaisun että autolla voisi ajaa vain yhdellä anturilla, koska sitä tarvittiin tänään. Kokeilimme irroittaa anturin johdon ja maadoittaa anturin johdon, kummallakaan ei ollut merkitystä. Ratkaisu oli yksinkertainen: mittariston sähköliittimen irroitus... Tänään pitää tutkia tarkemmin. Toivottavasti piuhasarjassa ei ole vikaa, koska uuden johdon lisääminen auton alla menevään suljettuun piuhanippuun on melko hankalaa.

Talli-illan jälkeen kävimme vielä ihmettelemässä tölkinraatoa varaosien suhteen. Meidän autosta tulee rata-auto, eli sitä ei ole tarkoitus sääliä. Tarkoituksena olisi saada ainakin pari settiä tukivarsia, vaihdelaatikoita, vetareita ym. pahan päivän varalle.

Kuva ratataksista tallin pihalla kun vielä on valoisaa.

Oven hiominen ja putsaaminen.

Mika maalaamassa.

Maalatut ovet.

Maalattu ja hiottu sivuovi.

Vielä muutama yöfiilistelykuva. Neljä tölkkiä.

Ei kommentteja: