tiistai 22. syyskuuta 2009

Motopark rata-ajoa ja Lappeenrannan Midnight Cruising


Päätimme lähteä Motoparkin harjoistuspäiville muutamien Urho tiimien kanssa ajamaan rataa. Tarkoitus oli ajaa sekä Ratataksilla, että tiimin Urhojen Ajot kuplalla. Kuplan kone hajosi Ahveniston kauden avaus Urtsisssa ensimmäisen tunnin jälkeen. KLR:n Pekka oli luvannut korjata koneen ennen Motopark tapahtumaa, mutta johtuen kaksiosaisesta kampiakselista, ei konetta ollut mahdollista saada valmiiksi ennen ajoja. Kone on nyt työnalla, ja uusi kampikin on jo Pekalla.

Noh, itse asiaan. Lähdimme lauantaina kello 8 aikoihin kohti Lahtea, josta Erno ja Pete hakivat siirtokilvet taksiin. Itse ajoin Tolffilla varikkopimujen kanssa. Ensimmäisenä kohteena oli Kangasniemi ja Pekan talli, josta noudimme trailerin. Erno erkani Kangasniemeltä kohti Motoparkkia kun minä ja Pete haimme trailerin. Ratataksissa kuulemma satoi sisällä?! Saattaaisi siis toimia myös kasvihuoneena? No, matkalla paikkasimme reikiä mm. sisälokasuojista jotta veden suihkutus pienenisi. Motoparkkiin saavuimme n. kello 13.30. Ensimmäisenä tyhjensimme Ratataksista tavarat pois. Tässä vaiheessa taksilla oli matkaa takana n. 270km.


Seuraavaksi Erno kävi ajamassa testikierroksen, jotta ratahenkilökunta saisi meluarvot, raja oli muuttunut juuri 95db. Ratataksi möykkäsi 105db edestä, vaikka edellisenä iltana Erno pakkasi kaikki Honkkarista löytämäni pata padat äänenvaimentimeen. Nokkelina automiehinä dyykkasimme roskiksesta jonkun italialaisen mopon öljynsuodattimen, josta kyhäsimme tyylikkään lisä-äänenvaimentimen taksin pakoputken päähän. Tällä käpöstyksellä desibelit tippuivat 100db:iin. Eli lisää viriteltävää. Onneksi roskiksista löytyi vielä toinenkin öljyfiltteri, ja vielä vähän isompi. Asensimme tämän seuraavan filtterin edellisen jatkoksi ja desibelit tippuivat 94. Rata-ajo saattoi siis alkaa.

Täytyy vielä tässä vaiheessa sanoa, että ratataksin äänet noiden viritysten jälkeen muistutti enemmän suihkuhävittäjää. Pakopaineet oli niin hurjat tuon virityksen jälkeen, että boksi ei antanut koneelle ahtoja kuin 0,4. Aluksi rata oli aika märkä, mutta kuivui kuitenkin aika nopeasti. Hauskaa oli, ja saimme kuskattua myös yhtä polttariporukkaa. Muita autoja paikalla oli KG-Racing

ja KLR (uusin evo ei näköjään tarvi edes renkaita!).


Myös hyvinkään porukka tuli paikalle, kuvia en valitettavasti saanut.
DWL oli myöskin edustettuna, mutta muilla kuin Urho autoilla.

Motopark session jälkeen suunnistimme kohti Lappeenrannan Midnight Cruisingia. Paikalle piti keretä ennen kello 18, joten Erno joutui hyppäämään Ratataksilla pikkuisen ajassa taaksepäin. Kerkesimme kuitenkin paikanpäälle sopivasti juuri ennen kuin Prisman parkkis suljettiin. Paikalla oli paljon autoja, mutta löysimme Ratataksille mukavan paikan VAG henkisestä nurkkauksesta. Tapahtuma oli hieno ja paikalla oli todella hieno kattaus autoja aina off road kikottimista full out tuning terotuksiin. Itselle mieleen jäi erityisesti valkoinen tontitettu man.. romaanimersu, erittäin maukas toteutus oem hengessä. Toinen hauska oli pikkuinen VW Lupo aivan naapuri osastoltamme. Prisman parkkihallissa käkäämisen jälkeen, lähdimme letkassa kohti ABC asemaa. Yleisöä oli tienvarsilla aivan tajuttomasti, oli ihan tähti olo kun porukka hurrasi ja kannusti (saattoi tietenkin olla että ne buuasi, mutta me tulkitaan se niin kuin halutaan :-) Toivottavasti edessämme ajanut jetta selvisi kunnialla kotiin höyryshownsa jälkeen. Kuvia tapahtumasta laitan heti kun niitä jostain saan.

Omalta osaltani reissu kesti 21 tuntia, ehkä vähän liikaakin. Onneksi itselläni oli 6 tunnin yö unet edelliseltä yöltä Ernon 2 tuntia vastaan. Tosin Erno ajoi suurimman osan ajasta Ratataksia, joten unijukka ei varmaan uskaltanut kaikelta meteliltä tulla häiritsemään.

7 kommenttia:

kilpijoki kirjoitti...

Ilmeisesti ratataksia vaivanneista konemurheista on päästy eroon? Selvisikö mikä niitä aiheutti?

hege kirjoitti...

Tehtiin öljypohja ja imuputki uusiksi. Öljypohjan ja imuputken välissä pitäis olla 2,5-3cm tilaa, meillä oli 1,5cm.

kilpijoki kirjoitti...

ok, kuulostaa loogiselta. Toivottavasti kestää jatkossa.

Amal Mohamed kirjoitti...

no jaa, eksyin.

Lili Li kirjoitti...

Certainly we just need such software.
Beats By Dre
Beats Monster By Dr Dre
Heart Beats By Dre
Beats By Dre
Wholesale Beats By Dre
Cheap Beats By Dre
Beats By Dre
Beats By Dre Solo
Wholesale Beats By Dre

Lili Li kirjoitti...

I agree with you, it is really good!
cheap Arizona Cardinals jerseys
discount Arizona Cardinals jerseys
wholesale Arizona Cardinals jerseys
Nike NFL jerseys
Cheap Jerseys
wholesale nfl jerseys
nfl jerseys wholesale
jerseys wholesale

Lili Li kirjoitti...

Good post. That's exactly what I want to say.
Nike NFL jerseys
Nike Elite jerseys
Nike Game jerseys